Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


David Zepeda

David Zepeda Quintero 1974. szeptember 19-én született a mexikói Nogalesben.  A négy testvér közül ő a legfiatalabb. A Sonorai Jogi Egyetemen diplomázott, s jelenleg Mexikóban dolgozik.

  david-zepeda-300x350.jpg Színészi karrierjét kisebb telenovella-  szerepekkel kezdte, majd az Egyesült Államokba utazott, ahol néhány epizód erejéig feltűnt a The Shield, Buffy, a vámpírok réma és a Boston Public y Sala de urgencias című szériákban. 2004-ben megkapta a Desnudo ('Vetkőzés') című filmben Julio szerepét. 2006-ban kapta meg élete első telenovella szerepét egy Mexikói-Kolumbiai koprodukcióban. Ez nyitotta meg a kapukat első főszerepe felé a 2006-os Acorraladaban. A novellát a Venevisión Internacional jóvoltából Miamiban forgatták. Olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Sonya Smith, Alejandra Lazcano, Mariana Torres és William Levy. Utóbbival ekkor kötött életreszóló barátságot és ezt jól kamatoztathatták a további közös munkáikban. Ezt megelőzően 2001 és 2006 között a TvAzteca berkein belül színészkedett. 2009-ban a neves producer, Carla Estrada csalogatta át őt a mexikói Televisához a Sortilegio egyik szerepével. A főgonosz, Brunót keltette életre, aki féltestvérének kiadva magát feleségül vett egy lányt, hogy ezáltal szerezhesse meg a Levy által alakított főhős vagyonát. A telenovella elég népszerű lett, alakításáért a 2010-es Premios TV y Novelas gálán díjat kapott. 2010-ben Nicandro Díaz La dueña remake-jét, a Soy Tu Dueña-t forgatta le, Gabriela Spanic mellett, s mindketten negatív szerepben tűntek fel. Az általa alakított Alonso egy ambíciózus férfi, aki arra törekszik, hogy feleségül vegyen egy gazdag nőt, ám a felmerülő problémái miatt az oltárnál otthagyja a nőt. Idővel mégis rájön, hogy halálosan szerelmes belé, így újra megkeresi, hogy visszaszerezhesse. E két novella már hazánkban is bemutatkozott. A 2011-es év igazi fordulatot hozott karrierjében, Rosy Ocampo La fuerza del destino című telenovellájában ugyanis főszerepben tűnik fel, ezzel leváltva Gabriel Sotót.

Ám nem csak a tévéképernyőn tűnik fel oly gyakran. Szerepelt a Sortilegio színházi változatában, valamint ő a férfi főszereplője a Perfume de Gardenias című színdarabnak, melyben Aracely Arámbulával játszik együtt.

 
 

 
Archívum

Naptár
<< Október / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 44062
Hónap: 439
Nap: 21